הנחת שכבת שיש על דלפק המטבח הפכה כבר מזמן לסטנדרט בכל משטחי העבודה והמטבחים בארץ ובעולם. המראה מהודר, העיצוב יפהפה, השיש נוח לשימוש, הוא נשאר עמיד לנצח ויש מבחר עצום של דגמי שיש לבחור מתוכם. השיש שולט בזירת המשטחים למטבח והתחום לא נשאר במקום אלא ממשיך לחשוף פיתוחים חדשים מדי כמה שנים.
הבעיה בתחום השיש היא שיש כבר כל כך הרבה סוגי שיש וחומרי גלם אחרים למטבח – עד שקשה לבחור ביניהם. צריכים עזרה? אספנו לכם כמה סוגי משטחים נבחרים למטבח, שמות שכולם מכירים וכוכבים חדשים עולים בתחום:
אבן קיסר – מי לא מכיר אותו? משטח עבודה איכותי וידוע. למטבח ולא רק אליו. שיש קיסר, או אבן קיסר (כפי שרבים מכנים את המותג) הוא מוצר ישראלי שמקורו בחברה מקיבוץ שדות ים. מותג אבן קיסר מוכר ומצליח בעולם ומספק משטחי עבודה עמידים ומעוצבים, קלים לניקוי ובסגנון יוקרתי. האבן עצמה עשויה ממשטחי קוורץ המודבקים זה לזה יחד בשיטת עיבוד ייחודית.
פורצלן – גם את שיש פורצלן רבים מכירים. יתרונותיו רבים: הוא עמיד במיוחד לחום ולשריטות ועשוי מחומר חזק מאוד שלא נשחק בקלות. הפורצלן הוא חומר צפוף מאוד ללא נקבוביות ולכן לא מצטבר עליו לכלוך רב והוא קל לניקוי. יש לפורצלן מבחר גדול של דגמים, טקסטורות ומרקמים, ואין ספק שהוא אחד החומרים הטובים ביותר ליצירת משטח עבודה למטבח שלכם.
שיש גרניט – אמרנו פורצלן? ישר חשבנו על גרניט. שיש גרניט, בניגוד לאבן קיסר המעובדת, נחצב ישירות מהאדמה כחומר גלם אחיד ולאחר עיבוד, ליטוש וכדומה, נוצר בכל פעם משטח ייחודי לחלוטין! זהו היופי המשמעותי של הגרניט. מלבד זאת, שיש גרניט מעוצב מאוד ועמיד מאוד לחום ולשריטות. אפשר להניח עליו סירים חמים ולא לחשוש מחריצי סכינים שכן הוא חומר שלא רק נראה טוב אלא גם חזק ביותר.
נאוליט – אחד מהחומרים החדשים בזירת משטחי העבודה למטבחים. הנאוליט משלב את יתרונות אבן הקיסר ושיש הגרניט יחד. הוא עשוי חומרים טבעיים ומשלב לוחות גרניט פורצלן שעוברים עיבוד ידני ליצירת לוחות בגודל ובצורה הרצויים. הנאוליט נחשב חומר עמיד לחום ושריטות, והוא יקר יותר ממתחריו.
דקטון – חומר סינטטי המיוצר בספרד בטכנולוגיה מתקדמת המשלבת כ-20 מינרלים, ליצירת משטח אחד. חומר זה שומר על הגוון שלו לאורך זמן ומגיע במגוון גימורים נפלאים, ביניהם הקו המינימליסטי והנקי שרבים אוהבים. זהו חומר גלם יקר יחסית, אך טרנדי, והוא בולט בעיצוב המיוחד שלו.
קוריאן – משטח עבודה נוח מאוד וגמיש לעיצוב, כך שניתן ליצור ממנו יחידה אחת עם פיתוחים – מתקן מובנה לסבון, למשל. גם הקוריאן הוא חומר סינטטי – הוא מורכב מפולימר אקרילי יחד עם אלומיניום הידרוקסיד. ייחודו הוא בגמישות העיצובית שהוא מקנה.
אוניקס – עוד חומר גלם איכותי וטבעי שמשמש ליצירת משטח עבודה יוקרתי. האוניקס היא אבן טבעית שנוצרת בתהליכים מתמשכים בעומק האדמה מקוורץ. כל לוח הנחצב ממנה יוצר תבנית ייחודית. יחד עם זאת, האוניקס רגיש יותר לשריטות ולכתמים ולכן יש לנקות אותו בזהירות, לא עם כל חומר ניקוי, על מנת שלא לפגוע בו.
למינם – מותג גרניט פורצלן של זכיין ישראלי בלעדי בעל עיצוב פורץ דרך המשלב את העיצוב הקלאסי והמודרני בלי לוותר על פונקציונליות מרשימה. מדובר במשטח עמיד בפני שריטות וכתמים, כימיקלים וחום. המשטח מגיע עם 10 שנות אחריות מהחברה ועם תעודת כשרות מלאה.
משטח עבודה ליצירת ארוחות מושלמות
אז לאיזה משטח שיש אתם מתחברים? מאחר ואין טוב ממראה עיניים, ממגע ידיים ומההרגשה של 'זה מה שאני רוצה!' שמתקבלת רק כאשר רואים את המוצר מקרוב, נמליץ לכם לבקש מאנשי המקצוע לתת לכם לסקור דוגמאות שיש שונות. כך או כך קיימות היום שלל אפשרויות לבחירת משטח עבודה איכותי, יוקרתי ומעוצב, וכל אחד יכול לבחור את המשטח שמתאים לו בהתאם לצרכים שלו. למטבח פחות פעיל, למשל, יכול להתאים משטח עבודה קצת יותר מהודר ויוקרתי (גם במחיר של עמידות נמוכה יותר לחום, לשריטות וכדומה) ובמטבח פעיל עדיף להביא בחשבון גם את עמידות חומר הגלם ממנו עשוי המשטח.
עוד דבר שחשוב לבדוק: מהי מידת האחריות על השיש? האם השירות כולל הובלה והתקנה? מהי מדיניות ההחזרה או ההחלפה במקרים של פגמים בשיש?
אנו ממליצים להתייעץ עם בעל מקצוע בחנות ולקבל את כל המידע ממנו או ממאמרים מקצועיים בתחום על מנת לגבש דעה ולהחליט איזה משטח הכי טוב עבורכם.
3 דברים שחשוב לבדוק לפני שבוחרים משטח עבודה למטבח
- פונקציונליות – עמידות לחום ולשריטות, קלות ניקוי. כל אלו פרטים חשובים מאוד לגבי כל משטח עבודה, ובייחוד למשטחי עבודה שיעבדו הרבה – במטבחים בהם הבישול והאפיה עומדים להתרחש על בסיס יומי. חשוב לבחור משטח עבודה שפשוט יעשה את העבודה ויישמר במצב טוב לאורך שנים.
- עיצוב – כמובן שמראה המשטח משחק תפקיד חשוב מאוד: מהו הסגנון העיצובי שלכם? האם אתם אוהבים שיש כהה או בהיר? חלק או עם תבניות? איזה מטבח יש לכם? האם משטח העבודה יתאים לו? כל אלה ועוד דברים שצריך לקחת בחשבון לפני בחירת משטח העבודה.
- הפרטים הקטנים – אחריות, הובלה, התקנה, מחיר, כל הדברים שפחות מעניינים אותנו כשאנחנו נכנסים לכל חנות בהתחלה – כי אנחנו פשוט רוצים לבחור את המשטח הכי יפה ואיכותי – אך צריך להתחשב גם בהם.
לסיכום, בחירת משטח עבודה למטבח היא פחות או יותר בחירה חד פעמית. אחרי שהמשטח יותקן במטבח הוא כבר יהיה חלק מהמטבח אחת ולתמיד (או עד שנחליט להחליף מטבח…) לכן קחו את כל הטיפים והאלה והיעזרו בהם לבחירת משטח העבודה המתאים ביותר עבורכם.
צריכים יעוץ מקצועי לגבי בחירת שיש למטבח? השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם למתן ייעוץ מקצועי ללא עלות וללא התחייבות, כולל מענה מלא לכל שאלה שעולה לכם לגבי סוגי שיש למטבח, ההבדלים בין המשטחים וחומרי הגלם, אחריות, התקנה, מחירים וכדומה. להתראות ובהצלחה!